На фестивалі «Ретрозліт "Олександрія-2018"» можна буде побачити Citroën-2CV та Opel Admiral

Перегляди: 951

На ретрозліт в Олександрію приїдуть рідкісні автентичні машини.

Про те, які саме автомобілі та мотоцикли можна буде побачити на загальноукраїнському фестивалі техніки «Ретрозліт "Олександрія"», на прес-конференції в CBN розповіли організатори шоу сьогодні, 22 червня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Колекціонери привезуть автомобілі та мотоцикли з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Кропивницького та інших міст України.

Особливістю шоу його організатори вважають те, що всі авто, які можна буде побачити на виставці, є максимально автентичними. Такими, якими вони зійшли з конвеєрів 40 - 70 років тому.

«Це техніка музейного стану, - розповів співорганізатор зльоту Ігор Широкун. - Щоб зробити одну таку машину, реставратори купують, замовляють деталі в Німеччині, Франції, США, аби кожен гвинтик був "рідним". Або виготовляють деталі з відповідного матеріалу за старими технологіями».

За словами Широкуна, ще однією особливістю зльоту є те, що його можна назвати народним, бо збиратимуться не стільки колекціонери, скільки фанати автомобільного ретроруху.

Можна буде побачити понад 120 раритетних автомобілів та мотоциклів. Наприклад, ЗІС-110, Сitroën 2CV, Оpel Аdmiral, Fiat 500 (мишеня), «Чайка» ГАЗ-13, DE COTO, Сhrysler 40-х років, «Москвич-400» кабріолет, лондонський кеб, «Волгу» ГАЗ-23 (доганялка), класику українського автопрому - «запорожці», автобус ЛАЗ (такі доставляли космонавтів на стартовий майданчик), мотоцикл К-58, мопед «Рига-1» та іншу унікальну техніку.

Організатори також проведуть ралі на ретроавтомобілях. За словами Ігоря Широкуна, за 20 хвилин до старту штурмани отримають легенду ралі, в якій для учасників перегонів приховано багато «сюрпризів» дорогою у бік Кременчука.