У Кропивницькому в останню путь проведуть відомого науковця

Перегляди: 1173

Пішов з життя кропивничанин, один із фундаторів економічної вищої школи Кіровоградщини, декан факультету обліку та фінансів Центральноукраїнського національного технічного університету (ЦНТУ), доктор економічних наук, професор Григорій Давидов.

Про це з посиланням на офіційний сайт ЦНТУ повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У вівторок, 26 червня, заупокійну літургію (8:00) та відспівування (10:00) відслужать у храмі преподобного Афанасія Афонського, розташованому на проспекті Університетському, 26, у 101-му мікрорайоні. Офіційна панахида відбудеться об 11:00 у холі ЦНТУ.

Григорій Давидов закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування за спеціальністю «Технологія машинобудування металорізальні верстати та інструменти». Працював асистентом, доцентом кафедр економіки та організації виробництва, бухгалтерського обліку, очолював кафедру бухгалтерського обліку та аналізу господарської діяльності, працював деканом економічного факультету та факультету обліку та фінансів ЦНТУ, був професором кафедри аудиту та оподаткування ЦНТУ.

У 1992 році Григорія Давидова обрали член-кореспондентом інженерної Академії України. В 1993 році він став одним із перших фахівців в Україні, хто отримав сертифікат аудитора.

У 2006 році Григорій Давидов захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук на тему «Формування теоретичних основ аудиту».

Григорій Давидов – автор понад 250 публікацій наукового та навчально-методичного характеру, серед яких – чотири монографії та 10 навчальних посібників і підручників із аудиту, обліку і аналізу тощо. Він нагороджений почесними відзнаками області та України.

За своє професійне життя Григорій Давидов підготував та виховав сотні економістів, серед його учнів ціла низка кандидатів та докторів економічних наук.