Голова Кіровоградської облради пропонує видавати посвідчення «учасників АТО в області» (СКАН)

Перегляди: 4050

Голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко запропонував варіант посвідчення учасника-добровольця АТО.

Копію документу має у своєму розпорядженні CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

2 березня 2018 року обласна рада вирішила створити комісію для визнання бійців добровольчих батальйонів учасниками бойових дій. Передбачалося, що комісія на підставі свідчень про участь добровольців у захисті країни прийматиме рішення про нарахування всіх належних пільг.

18 липня з'явилися пропозиції від голови облради Олександра Чорноіваненка щодо внесення змін у розпорядження. Одна з них - видавати посвідчення «Учасника-добровольця антитерористичної операції у Кіровоградської області».

Також Олександр Чорноіваненко вважає, що бійці добровольчих батальйонів, які зараз є вимушеними переселенцями з тимчасово окупованих районів Донбасу, не повинні визнаватися учасниками бойових дій. Пропоновані ним зміни передбачають визнання лише тих, хто станом на 14 квітня 2014 року проживав на території області.

Водночас на Кіровоградщині живуть близько 50 учасників-добровольців, з яких майже половина є переселенцями з Донецької та Луганської областей, що прибули сюди після 14 квітня 2014-го.