Кропивницький продовжує відчувати «голод» у робітничих професіях

Перегляди: 1368

З початку року до Кіровоградського міжрайонного центру зайнятості звернулися 750 роботодавців, які подали 5033 вакансії.

Згідно з інформацією, яку CBN повідомили у центрі, середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці за цими вакансіями, становить 4694 гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі найбільшим попитом на ринку праці у місті користуються робітничі професії: фрезерувальник, електрогазозварник, шліфувальник, електромонтер, електрослюсар, штукатур, швачка, слюсар-ремонтник, слюсар-сантехнік, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, токар, кухар, офіціант, менеджер (управитель), кондитер.

В цілому на Кіровоградщині, за даними обласного центру зайнятості, затребувані такі професії, як електрогазозварник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрослюсар, продавець продовольчих і непродовольчих товарів, водій автотранспортних засобів, тракторист, слюсар-ремонтник, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, кухар, слюсар-сантехнік, швачка, офіціант.

Відсутні на ринку праці регіону бондар, гіпсувальник, видувальник скловиробів, виноградар, гончар, емульсувальник, кресляр, паркетник, ретушер, телеграфіст, квіткарка, ткач, цокольник, цукерник.