Мер Кропивницького дав вказівку розібратися, хто труїть собак у місті

Перегляди: 1224

Сьогодні, 25 червня, міський голова Андрій Райкович дав розпорядження розібратися, хто і чим труїть безпритульних тварин в обласному центрі, повідомляє кореспондент CBN.

«Мене зачепив виступ на сесії міськради директора "Кіровоградської правди" Олени Данилишин про масове вбивство собак. Я розумію обурення людей, що у дворах бігають безпритульні собаки. Мене обурює, що до сьогодні не вирішили питання з притулком! Настав час принципово вирішувати це питання. Ми прийняли відповідну програму, наразі простерилізували більше півтисячі собак. Це ганьба, що труять собак, це дикунство», - сказав Андрій Райкович.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Голова міста дав вказівку поліції та управлінню охорони здоров'я з'ясувати, хто і якими препаратами труїть собак.

«Давайте разом розберемося, хто потруїв собак! Ніколи в житті не давав і не дам розпорядження труїти тварин! Також звертаюсь до управління охорони здоров’я, собак труять препаратом від туберкульозу. Розібратися, що за препарати, попередити аптеки, що матимуть дуже великі проблеми за їх реалізацію. Ця профілактика має бути терміново - сьогодні-завтра», - наголосив він.

Як повідомлялось, зоозахисники вимагають зупинити вбивства безпритульних тварин у Кропивницькому.