Голова Кіровоградської ОДА перевірив ремонт дороги на Миколаїв (ФОТО)

Перегляди: 1251

Голова ОДА Сергій Кузьменко проінспектував хід ремонтних робіт на трасі міжнародного значення «Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв» сьогодні, 26 червня.

Нині дорожники інтенсивно працюють на території Компаніївського району – у селі Мар’ївка, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Усього відремонтують 33 кілометри траси, яка пролягає через Кіровоградщину.

Ремонтні роботи стартували кілька тижнів тому. За цей час дорожники встигли укріпити конструктивні шари і влаштувати вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону на п’яти кілометрах дороги. Стільки ж кілометрів у процесі.

За сприятливих погодних умов і безперебійного фінансування роботи обіцяють завершити до середини серпня.

Як розповів Сергій Кузьменко, для того, щоб відремонтувати 33 кілометри цієї дороги, необхідно приблизно 380 мільйонів гривень. У цьому році вже виділили 166 мільйонів гривень із державного бюджету. Таким чином дорожники мали змогу розпочати будівельні роботи.

«На отримані ресурси ми зможемо відремонтувати половину дороги на Миколаїв, яка пролягає Кіровоградщиною, - зазначив голова ОДА. - Сподіваємося, що у другому півріччі, коли буде уточнення бюджету, Кіровоградщина отримає ще додаткові кошти, щоб продовжити ремонт. Це стратегічна дорога у Кіровоградській області, адже нею проїжджає значна кількість транспорту на Миколаївщину. Тому плануємо за два роки виконати завдання з ремонту цієї ділянки у повному об’ємі».

Як наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Вадим Коюденко, дорога служитиме щонайменше десять років. Втім, якщо нею рухатиметься великогабаритний транспорт, гарантійних термінів покриття може не витримати. Тому дорожники внесли пропозиції збудувати майданчики для вагового контролю.

Нагадаємо, дорогу на Миколаїв почали ремонтувати на початку червня.