На Кіровоградщині «Батьківщина» не поспішає визнавати захисників батьківщини

Перегляди: 1665

На початку березня 2018 року Кіровоградська обласна рада вирішила створити комісію для визнання бійців добровольчих батальйонів учасниками бойових дій. Передбачалося, що комісія на підставі свідчень про участь добровольців у захисті країни прийматиме рішення про нарахування всіх належних пільг. Обмежених кордонами області, але і це допомога.

Відповідно до регламенту роботи, апарат ради мав підготувати проект спільного розпорядження, узгодити склад комісії та надати на розгляд голові. Станом на кінець травня цього так і не зробили.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зрештою ці документи підготували співробітники обласної державної адміністрації. Папери підписав голова ОДА Сергій Кузьменко. Після цього вони потрапили до канцелярії голови облради Олександра Чорноіваненка (який, крім того, очолює обласну організацію ВО «Батьківщина»).

Посадовець ставити свій автограф на поспішив. Натомість 18 липня 2018 року в нього з'явилися пропозиції щодо внесення змін до розпорядження. Окремі з них - просто феєричні.

Чорноіваненко, наприклад, хоче видавати посвідчення «Учасника-добровольця антитерористичної операції у Кіровоградської області». Складається враження, що у розумінні авторів цього шедевру бюрократичного мистецтва АТО проходила на Кіровоградщині.

Дуже важливою пропозицією є заміна в одному з пунктів розпорядження слова «направлення» на «рішення». Новий варіант передбачає і заміну складного терміну «дублікат» на більш звичну «копію».

Також голова обласної ради вважає, що учасники добровольчих батальйонів, які зараз є вимушеними переселенцями з тимчасово окупованих районів Донбасу, не повинні визнаватися учасниками бойових дій. Пропоновані зміни стосуються лише тих, хто станом на 14 квітня 2014 року проживав на території області. Але ж на Кіровоградщині живуть близько 50 учасників-добровольців, з яких майже половина є переселенцями з Донецької та Луганської областей. І прибули вони сюди після 14 квітня 2014-го. Раніше чомусь не приїжджали...

Значимість та кількість виправлень, запропонованих Олександром Чорноіваненком, більш схожі на звичайне затягування процесу, ніж реальну роботу. Правда, не зовсім ясно, навіщо це йому.

Олексій Гора, CBN