Штаб при Кіровоградській ОДА розглянув скаргу щодо захоплення землі в Олександрійському районі

Перегляди: 940

Сьогодні, 26 червня, під час засідання оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі в ОДА розглянули скаргу Романа Малиновського, який діє в інтересах Сергія Теличка, на рейдерські дії, пов'язані з захопленням земельних ділянок, що знаходяться на території Лікарівської сільської ради Олександрійського району.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як поінформував начальник ГУ юстиції в області Вадим Гуцул, 14 червня до управління надійшла скарга на рейдерські дії щодо земельних ділянок. Загальна кількість ділянок - сім, кожна - по два гектари.

Теличко взяв їх в оренду і не може обробляти через те, що землю самовільно захопили інші підприємства. Ділянки, згідно з офіційними документами, фактично перебувають у власності Малиновського, а знаходяться в оренді у Теличка. Зараз з'ясовується інформація щодо цього факту самовільного захоплення ділянок.

Заступник начальника ГУ Дем'ян Таршин зауважив, в даному випадку йдеться не про «класичне» рейдерство, а про факт самовільного зайняття земельних ділянок. Слідчі розпочали провадження .

Заступник начальника ГУ Держгеокадастру Олег Сліпачук сказав, що фахівці перевірили інформацію. Вони з'ясували, що дійсно мав місце факт самовільного зайняття земельних ділянок.

У результаті складено адміністративний протокол щодо притягнення до відповідальності винних осіб. Планується обрахувати заподіяну шкоду, щоб стягнути кошти на користь постраждалої сторони.