У Кропивницькому хочуть запровадити комунальну службу таксі та закупити електромобілі

Перегляди: 814

У міськраді вивчають питання щодо організації перевезень на таксі, а також закупівлі транспортних засобів для відповідної діяльності.

Про це CBN повідомив начальник управління розвитку транспорту і зв’язку міської ради Олександр Вергун.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У 2016 році створили КП "Електротранс" і в цьому ж році ми готували документи на отримання ліцензії на перевезення пасажирів автомобільним транспортом. Вже тоді в нас були плани, які є й зараз – організувати на базі комунального підприємства перевезення пасажирів легковими таксі», - сказав він.

Ліцензію на право здійснювати перевезення на таксі вдалося отримати у 2017 році. Наразі підприємство має право здійснювати перевезення автомобільним транспортом і легковими таксі.

«Зараз є програми в Європі по електромобілях, наприклад. Великі міста беруть участь в цих проектах і отримують часто грантові кошти на їх реалізацію. Ми також будемо більш активно працювати в цьому напрямку і, думаю, до кінця року щось напрацюємо і також активно будемо розпочинати проект створення міського комунального таксі», - підсумував Вергун.

Нагадаємо, в обласному центрі планують збудувати нову мережу для тролейбусів і закупити транспорт.