У Кропивницькому відкрили Open Space для реєстрації шлюбів

Перегляди: 1794

В Кропивницькому на новий сучасний рівень вийшло надання послуг з держреєстрації.

У Фортечному відділі ДРАЦС, що на вулиці Космонавта Попова, сьогодні, 26 червня, відкрився перший на Кіровоградщині Open Space, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Завдяки Open Space кропивничанам буде більш зручно оформлювати заяву на шлюб, реєструвати дитину, змінювати прізвище.

Відкритий офіс розташувався у холі РАЦСу. Там встановили автомат, за допомогою якого можна зареєструватися в електронній черзі, щоб подати заяву про державну реєстрацію шлюбу чи його розірвання, народження дитини, видачу відповідних свідоцтв та інші послуги.

Як і в ЦНАПі, громадянин отримує квиток, на табло висвітлюється його місце в черзі, а потім він вирішує своє питання за допомогою спеціалістів, що знаходяться в кабінеті зі скляними стінами.

За словами керівника головного теруправління юстиції в Кіровоградській області Вадим Гуцул, це зроблено для того, щоб кропивничани бачили, як працюють фахівці.

«Open Space стає стати тим місцем, де громадяни прозоро і зрозуміло можуть отримати послуги у сфері юстиції», - зазначила заступник міністра юстиції Олена Сукманова.

З початку року по сьогоднішній день у Фортечному відділі ДРАЦС зареєстрували 205 шлюбів, 91 пара розірвала відносини та зареєстрували 306 немовлят.