У Новгородківському районі більше третини населення уклали угоди з лікарями

Перегляди: 792

Майже 34 відсотки населення Новгородківського району підписали декларації з сімейними лікарями станом на сьогоднішній день.

Про це CBN повідомила головний лікар Новгородківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Жук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Жук, згідно з планом Мінохорони здоров’я, за кількістю угод район навіть перевиконує його.

«Процес іде нормально, вже десь 32 - 34 % населення уклало договори з сімейними лікарями, – прокоментувала Жук. – Із зареєстрованого населення в 15403 особи декларацій підписано приблизно 4860 – але цифра приблизна, оскільки цей процес йде постійно.

34 відсотки – це дуже хороший показник. Минулої середи середньообласні дані складали 22%. Взагалі Міністерство охорони здоров’я та автори реформи очікували показники з укладання договорів серед населення в 15-20 відсотків.

Ми постійно проводимо роз’яснення серед населення щодо переваг укладання угоди з сімейними лікарями – публікуємо матеріали в газетах, в кожному фельдшерсько-акушерському пункті є перелік лікарів, з якими можна укласти угоду.

Багато людей уклали договори серед сільського населення. Точний аналіз кількості ми не проводили, але у відсотках навіть, я вважаю, що більше в селах уклали, ніж у Новгородці. В райцентрі люди знаходяться на місці та знають, що вони завжди прийдуть і встигнуть. Основна маса, звичайно, приїжджають самі, але є можливість і працювати з людьми на місцях. Амбулаторії у нас є лише у Вершино-Кам’янці та у Верблюжці, в інших селах – лише фельдшерсько-акушерські пункти. Але виїжджаємо з комп’ютером та медичною сестрою в села та укладаємо з людьми угоди».

Нагадаємо, майже половина населення Благовіщенського району підписала договори з сімейними лікарями.

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоукраїнської районної ради першим в області виконало завдання щодо укладання декларацій на обслуговування пацієнтів лікарями первинки.