В ОДА поінформували про стан справ щодо рейдерського захоплення «Маріампольської»

Перегляди: 1191

Сьогодні, 26 червня, під час засідання оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі присутні розглянули питання щодо стану справ в СВК «Агрофірма "Маріампольська"», яке зазнало рейдерського захоплення, повідомляє кореспондент CBN.

«Кіровоградщина - аграрний регіон, і, на жаль, питання рейдерства не втрачає своєї актуальності, - сказав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. - Мені як керівнику області дуже не подобається те, що в цьому році ми маємо повторення ситуації, яка була в Бережинці. Ситуація по СВК "Агрофірма "Маріампольська" говорить про те, що не достатньо превентивних заходів було проведено в минулому році. Але ми маємо всі важелі для того, щоб визначити винних, притягнути їх до відповідальності і врешті поставити крапку в цьому питанні».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кіровоградська область не займає перші місця за кількістю скарг, які приймає Мін'юст щодо рейдерства, і це є плюс, - зазначила заступниця міністра юстиції Олена Сукманова. - У минулому році це була Бережинка, в цьому році - "Агрофірма Маріампольська". Зі свого боку, ми робимо і будемо робити все, що від нас залежить на користь громади. Крім того, хочу сказати, що мене тішить, як люди захищають свої права, що є абсолютно правильною позицією. Вірю, що всі, хто зібрався тут сьогодні, роблять все для гарного результату».

Як поінформував начальник ГУ юстиції в області Вадим Гуцул, наразі Мін’юст поновив права справжніх власників сільськогосподарського кооперативу «Агрофірма "Маріампольська». Костянтина Міщаніна поновлено у статусі директора.

За словами заступника начальника ГУ Нацполіції в області Дем'яна Таршина, правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження. Коло причетних осіб з'ясовано. Ведеться розслідування.

«Від імені 345 робітників і 780 пайщиків хочу подякувати всім за професійний підхід до своєї справи, за принциповість і сприяння у вирішенні цієї проблеми, за допомогу у складній ситуації», - сказав керівник СВК Костянтин Міщанін.

Також він додав, що фінансова діяльність підприємства відновилась, людям виплатили заборгованість з заробітної плати в повному обсязі. СВК входить у звичний режим роботи, однак збитки агрофірми на сьогодні оцінюються у кілька мільйонів гривень. Крім того, не були вчасно внесені засоби захисту рослин, що позначиться на майбутньому врожаї.