Міська рада Кропивницького заплатить 200 тисяч за роботу підлітків

Перегляди: 1385

У Кропивницькому тривають сезонні громадські роботи для учнівської і студентської молоді, на оплату роботи загонів з міського бюджету виділять 200 тисяч гривень.

Про це CBN повідомила начальник відділу сім’ї та молоді управління молоді та спорту міської ради Кропивницького Людмила Дорохіна.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З початку червня у Кропивницькому на громадських роботах працюють загони молоді. Групи формують підлітки, яким виповнилося 14 років. В основному дівчат та хлопців залучають до благоустрою міста. Роботу надає комунальне підприємство «Благоустрій». Таку практику в обласному центрі започаткували п’ять років тому.

«Вже відпрацювали два загони, зараз працює третій. Кожен загін працює по 15 днів, за бажання молодь може продовжити цей термін. Отримують вони за свою роботу залежно від відпрацьованих днів і годин мінімальну заробітну плату 3 тисячі 723 гривні за повний робочий місяць. Але діти працюють по півдня з 8:00 до 12:00, тобто це – півставки», - розповіла Людмила Дорохіна.

Аби долучитися до громадських робіт, охочі пишуть заяви в присутності батьків, надають свідоцтво про народження. Після цього з ними укладають договір. По завершенні роботи підлітки отримують перші трудові книжки.

З міського бюджету на громадські роботи виділили 200 тисяч гривень. Цих грошей вистачить, аби оплатити роботу чотирьох загонів, що працюватимуть до кінця липня. Кропивничани ще мають можливість долучитися. Разом із підлітками постійно перебувають педагоги-організатори.