Кандидат наук із Кропивницького виготовляє калейдоскопи на замовлення (ФОТО)

Перегляди: 1001

Колишня кропивничанка Катерина Петрова виготовляє на замовлення калейдоскопи – улюблену багатьма дитячу іграшку.

Про це пише КП, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі жінка проживає у Запоріжжі. Вона - кандидат наук із державного управління. Поряд із серйозною роботою землячка знайшла місце для творчості.

«Один наш знайомий працював на фірмі, яка виготовляла калейдоскопи, а потім звільнився. Але бажання їх робити у нього залишилося. Ми вирішили об’єднатися і теж зайнятися виготовленням калейдоскопів. Це іграшка, яку люблять і дорослі, і малі. Батьки купують для дітей, а потім зізнаються, що довгий час самі гралися», - розповіла Катерина Петрова.

За цей період маленька фабрика з виготовлення калейдоскопів винайшла свою ідеальну форму іграшки.

«Ми розраховували за математичною формулою, що при мінімальному діаметрі лінз, які ми пропонуємо, відстань між призмами має бути 23 сантиметри, це правильна фокусна відстань. За таких параметрів виходить найкраще зображення картинки. У середину ми кладемо камінці, бусини, бісер, кольорове скло, – ділиться секретами Катерина. – Вага одного калейдоскопа – майже півкіла. Покупці, коли беруть його до рук уперше, відразу кажуть, що важкий, великий… Але щойно починають дивитися – забувають про це».

Пригадати скільки загалом уже виготовила дивограїв, Катерина не може, але зізнається, найчастіше замовляють до новорічних свят.