У Вільшанці мешканці трьох вулиць майже місяць сидять без води

Перегляди: 1827

Жителі трьох вулиць у районному центрі Вільшанка з 10 червня сидять без води.

Про це CBN повідомила жителька однієї з вулиць, де відсутня вода, Людмила Галунга.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, водогін в райцентрі є, він постачає воду з річки Синюха. Ця вода не питна, тому що не проходить жодної обробки чи дезінфекції, проте зараз у людей навіть технічної води немає.

Жінка розповіла, що раніше все було добре, тоді водогін передали на баланс селищної ради, і почалися перебої – воду подавали по кілька годин на день. При цьому, як зазначає Людмила Галунга, технічно водогін справний, хоча комунікації дещо застарілі, річка повноводна, і жодних об’єктивних причин зупинки роботи водопроводу немає.

Наразі ж насосну станцію закрили повністю. Селищний голова Володимир Харковенко, за словами селянки, радить шукати орендаря комунікацій самостійно. Також він каже, що не має змоги запустити водогін, оскільки на технічну воду не можна поставити лічильники. Люди пропонували перейти на єдиний тариф, проте отримали відмову.

На сьогодні ситуація в райцентрі напружена. За словами місцевих жителів, залишитися без води та ще й у спеку – не по-людськи. До того ж, забезпечити жителів райцентру водою з водогону на балансі селищної ради – завдання саме місцевої влади, а не їхнє. Якщо ситуація найближчим часом не зрушиться з місця, жителі згаданих вулиць готові вийти на пікет.