Винуватця смертельної ДТП у Кропивницькому - сина екс-податківця - випустили з колонії за хорошу поведінку

Перегляди: 6410

Олександр Постриганенко, який скоїв смертельну ДТП у Кропивницькому, вийшов на волю.

Про це CBN повідомив кропивничанин, який знає Постриганенка особисто.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я на власні очі бачив його у місті», - сказав співрозмовник редакції, який побажав лишитися анонімним.

CBN з’ясував подробиці.

ДТП сталася близько 20:30 27 червня 2016 року. Перебуваючи за кермом Citroen, Олександр Постриганенко - син колишнього начальника Кіровоградської об’єднаної державної податкової інспекції - не впорався з керуванням і на вулиці Київській у Кропивницькому зіткнувся з «Москвичем». У результаті аварії водій радянського легковика загинув, його пасажири, в тому числі шестирічний хлопчик, отримали тяжкі травми.

Суд узяв Постриганенка під варту без права внесення застави.

15 листопада 2016 року Кіровський районний суд обласного центру виніс вирок: п’ять років позбавлення волі та позбавлення права керувати авто протягом трьох років.

23 березня 2017 року Апеляційний суд Кіровоградської області дещо змінив вирок: стягнув з винуватця ДТП на користь обласних дорослої та дитячої лікарень кошти за лікування потерпілих та процесуальні витрати, а також зняв арешт з Citroen. У частині позбавлення волі та права керувати авто змін не було. Відбувати покарання (початок рахували з 27 червня 2016-го, вийти на волю засуджений мав 3 жовтня 2020-го) Постриганенка відправили у Машівську виправну колонію Полтавської області.

Пізніше Апедяційний суд Полтавської області зарахував Постриганенку строк попереднього ув’язнення з 27 червня 2016 року по 23 березня 2017-го з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, застосувавши так званий «закон Савченко».

3 травня 2018 року Машівський районний суд Полтавської області розглянув у відкритому засіданні спільне подання Державної установи «Машівська виправна колонія №9» та спостережної комісії Машівської РДА Полтавської області про умовно-дострокове звільнення Олександра Постриганенка і задовольнив його. В ухвалі, зокрема, сказано, що засуджений «сумлінною поведінкою та ставленням до праці довів своє виправлення».

Машівський суд також відзначив, що Олександр Постриганенко «за період відбування покарання в місцях позбавлення волі стягнень не мав, у той час має два заохочення за сумлінну поведінку та ставлення до праці, останній раз 08.04.2018 за сумлінну поведінку та ставлення до праці <...> підтримує рівні взаємовідносини із засудженими позитивної спрямованості <...> жаргонних слів не вживає, злодійських традицій не підтримує <...> вину у вчиненому визнає, вирок та призначене покарання вважає справедливим».

Ухвалу Машівського районного суду про умовно-дострокове звільнення Олександра Постриганенка можна було оскаржити протягом семи днів. Прокуратура цього не зробила, тому рішення набуло чинності 11 травня 2018 року.

Фото: «Перша електронна»