Кропивничан, які борються із онкохворобою, запрошують на танцювальний майстер-клас

Перегляди: 1063

4 серпня, о 12:00, у центрі здоров’я «Драйв» у Кропивницькому відбудеться заняття з танців для тих, хто виліковується від онкозахворювання.

Про це CBN повідомив психолог Українського центру томотерапії Антон Покалюхін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ідея була в тому, щоб проводити різноманітні заходи для онкопацієнтів. У нас вже були заняття малюванням, танцями, йогою, майстер-клас по акторській майстерності тощо», - сказав він.

Наразі сформувався колектив, який відвідує всі заходи. Нові учасники неохоче долучаються до подібної діяльності. Це пов’язано з тим, що, дізнавшись про свій діагноз, люди замикаються у собі, впадають у депресію і не завжди готові зробити зусилля, щоб вирватись із замкненого кола. Але ті, хто знаходить у собі сили для розваг, відпочинку та спілкування, роблять велику послугу самому собі та своєму здоров’ю.

«Для онкопацієнтів характерно фокусуватися тільки на своєму захворюванні і лікуванні та забувати, що в житті є й інші сторони. Ці заходи створені для того, щоб люди відчували, що окрім крапельниць і операцій є ще дещо», - зауважив психолог.

Організатор заходу додав, що є можливість проводити у Кропивницькому подібні заходи регулярно. Це можуть бути абсолютно різнопланові заняття з залученням кваліфікованих спеціалістів. Для реалізації задумів потрібне лише бажання людей.