У Долинській з КГЗКОРу звільнять 51 працівника

Перегляди: 3539

ДП «Дирекція КГЗКОР» запланувало вивільнення 51 працівника у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці.

Про це CBN повідомили в Долинській РДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вивільнення працівників комбінату зумовлене дефіцитом кошторису на заробітну плату, передбаченого Законом України «Про державний бюджет 2018 року» та скрутним фінансово-економічним станом підприємства.

Кожен працівник отримав попередження про заплановане вивільнення. Наразі розроблено заходи щодо зведення кількості вивільнення працівників до мінімуму.

Будівництво Криворізького гірничо-збагачувального комбінату в Долинській почали 1985 року. Планувалося, що його введуть в експлуатацію в 2010-му. Він мав стати провідним джерелом постачання залізорудного концентрату і переробляти відходи довколишніх гірничо-збагачувальних комбінатів, які на той час уже накопичили мільярд тонн бідних окислених руд із вмістом заліза менше 30%. Комбінат повинен був щорічно добувати та збагачувати 30 мільйонів тонн залізистих кварцитів і виробляти з них 12,8 мільйона тонн ковтунів із вмістом заліза не менше 62%.

У спорудження комбінату гроші вклали СРСР, Україна, Румунія, Словаччина та інші країни. Через брак коштів будівництво 1998 року припинилося. За офіційними оцінками, рівень готовності підприємства становив близько 70%.

КГЗКО ще в 1998 році визнали банкрутом, і зараз триває його санація.

Нагадаємо, КГЗКО з довгобуду може перетворитися на сучасний комбінат.