У Кропивницькому покажуть виставу на основі переосмислення подій Другої світової війни

Перегляди: 963

7 липня, о 17:00, в актовій залі Кіровоградського облкомплексу (гімназія-інтернат - школа мистецтв) учасники польсько-німецько-українського молодіжного проекту покажуть виставу «Світло у темряві», створену на основі осмислення події Другої світової війни.

Про це під час прес-конференції сьогодні, 4 липня, розповіла педагог Міжнародного дому зустрічей молоді в Освенцимі, координатор проекту Наталія Ткаченко, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проект «Світло у темряві» розпочали влітку 2017 року. Учасники зустрілися в Освенцимі, де тиждень провели разом. Після цього з ними працювали за методикою танцювального театру, щоб діти змогли показати свої емоції щодо побаченого і почутого. В постановці спектаклю було багато мотивів концтабору Аушвіц, подій Другої світової, дискримінації у сучасному світі.

Другу частину проекту реалізовували в Німеччині. Тут діти більше дізналися про примусові роботи, на які відправляли громадян СРСР, а також відвідали історичні місця.

У Німеччині учасники проекту створили нову виставу «Світло у темряві». Після цього з’явилася ідея привезти гостей з Польщі і Німеччини в Україну, щоб додати свіжих ідей у виставу з позиції громадян нашої країни. В суботу оновлений спектакль покажуть кропивничанам.

«Ми знаємо Освенцим як табір смерті, де замордували більше мільйона людей. Наш заклад працює для того, щоб не лише більше дізнатися про Освенцим, а й зробити певні висновки з того, що відбулося і не допустити таких страшних речей, - сказала Наталія Ткаченко. - Педагоги закладу збирають молодих людей із різних країн і говорять з ними про те, як кожен бачить цю історію і Другу світову війну. Також ми піднімаємо теми дискримінації і порушення прав людини».

Проект реалізовується за фінансової підтримки польсько-німецької співпраці молоді та профспілки ІГ «Метал Вольфсбург».