Кіровоградська область отримала кошти на житло для дітей-сиріт

Перегляди: 1874

У 2018 році Кіровоградська область з держбюджету отримає понад 22 мільйони гривень на будівництво або придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, а також соціального житла для дітей сиріт та осіб з їх числа, в тому числі - дітей з інвалідністю.

Про це під час засідання міжвідомчого штабу з координації роботи щодо підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році повідомила начальник служби у справах дітей ОДА Наталія Чернявська, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом трьох останніх років житло отримали лише 26 дітей-сиріт та осіб з їх числа, громадяни, яким виповнилося 18-23 роки. Площа дитячих будинків сімейного типу не має перевищувати 250 м2, а соціального житла - 40 м2. Крім того, гранична вартість 1м2 для Кіровоградської області становить 9,5 тисяч гривень.

Наразі в черзі на отримання житла в органах місцевого самоврядування - 438 осіб. При цьому в Бобринецькому, Голованівському, Компаніївському, Новоукраїнському, Новомиргородському, Петрівському, Світловодському, Устинівському районах та шести ОТГ влада не виявляє активності у залученні на свою територію коштів субвенції.

Якщо на територіях підготують усі необхідні документи, то за виділені кошти можна буде придбати житло для 14 % тих, хто стоїть у черзі.