На майно депутата міської ради Кропивницького наклали арешт

Перегляди: 1163

Державний виконавець наклав арешт на майно депутата міської ради Кропивницького у рамках стягнення з чоловіка аліментів на користь його дитини.

Про це CBN повідомив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Депутат міськради неодноразово подавав скарги на дії державного виконавця до обласного управління юстиції з двох питань – накладення арешту на його майно та передачі виконавчого провадження на виконання у відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби, - прокоментував він. - Що стосується першого, поясню, що він не має наразі постійного місця роботи і сплачує аліменти самостійно, враховуючи розмір середньомісячної зарплати в області. Це є позитивним прикладом добровільного надання фінансової підтримки власній дитині. Однак, згідно чинного законодавства, у разі відсутності офіційного доходу, на майно боржника накладається арешт, що і зробив державний виконавець. Вирішити питання скасування арешту можна лише в випадку офіційного працевлаштування. Більш того, оскарження дій чи бездіяльності державних виконавців боржником здійснюється лише в судовому порядку».

Що стосується другого питання, відомо, що начальник Управління державної виконавчої служби Віктор Журавко правомірно передав виконавче провадження про стягнення аліментів до відділу примусового виконання рішень, керуючись нормами ч. 4 ст. 25 Закону України «Про виконавче провадження» і п. 6-7 розділу V Інструкції з організації примусового виконання рішень.

Права і порядок виконання судових рішень були роз’яснені боржнику під час проведення особистого прийому.

Як повідомлялось, у Кропивницькому депутат звернувся до управління юстиції з претензіями щодо стягнення аліментів.