У Кропивницькому депутат звернувся до управління юстиції з претензіями щодо стягнення аліментів

Перегляди: 1380

Депутат міськради Олег Мельниченко має претензії до роботи державної виконавчої служби в питанні стягнення з нього аліментів.

Про це сьогодні, 5 липня, журналістам повідомив начальник обласної юстиції Вадим Гуцул, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ситуація звичайна. Якщо громадянин звертається до нас із питань стягнення з нього аліментів на користь дитини в розмірі одної четвертої від доходів, то ми розуміємо, що йому щось не подобається. Зазвичай, не подобається навіть сам підхід стягнення з батьків, тому що вони в емоційних станах знаходяться і не розуміють, що це право дитини, а думають лише про відносини між собою, тому виникають такі проблеми. Мабуть, через це і викликаний його підвищений інтерес до цих процесів, які відбуваються у виконавчій службі», - сказав він.

Вадим Гуцул додав, що згідно доручень, які відбувалися після першої хвилі змін у законодавстві щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів, було доручення департаменту про інвентаризацію всіх виконавчих проваджень з аліментів. Про те, щоб з’ясувати, які ситуації є резонансними, проблемними, складними. Всі виконавчі провадження передали відділу примусового виконання рішень, що знаходиться в апараті юстиції.

«Є певна підвідомчість по районах і по відділу примусового виконання рішень виконавчих проваджень, але є і винятки – має право начальник виконавчої служби винести таку постанову процесуальну», - зауважив Вадим Гуцул.

Реагуючи на звернення депутата, сьогодні в ГУ юстиції організували відкритий прийом скаржника керівником відомства. Однак Олег Мельниченко та його законний представник наполягли на тому, щоб прийом був закритим та попросили представників ЗМІ залишити приміщення. Хоча раніше в своєму зверненні депутат повідомив про бажання прийти разом із журналістами. В обласній юстиції пообіцяли поінформувати про подальший розвиток подій.