На Кіровоградщині відкрили нове поле для міні-футболу (ВІДЕО)

Перегляди: 1468

Нове поле для міні-футболу облаштували на території опорної школи в селі Красносілля Олександрівського району.

Про це повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Село має сильну футбольну команду, яка неодноразово завойовувала першість у районі. Але щоб потренуватися на подібному сучасному полі, команді доводилося їздити до районного центру.

До речі, єдина команда, яка змогла обіграти Красносілля, це команда із сусіднього села Михайлівки. Там минулого року облаштували аналогічне поле.

За словами педагогів, у районі діти мають неабиякий хист до футболу, та виховати справжніх спортсменів можна лише у відповідних умовах. Відтепер заняття проходитимуть набагато ефективніше.

«Тому що там можна відпрацювати і удари, і тактику, і техніку на коротких дистанціях. Будь-якої пори року – з весни до пізньої осені. Незалежно від того чи є дощ, чи нема дощу. Це супер», - зазначив вчитель фізкультури Григорій Ковальчук.

Проект реалізували за кошти районного бюджету та бюджету Красносільскої сільської ради, а також спонсорської допомоги фермерських господарств. Загальна вартість об’єкту – майже мільйон гривень. Ініціатором виступила сільська рада.

За словами очільника області Сергія Кузьменка, майданчик у Красносіллі – яскравий приклад децентралізації. За таким видом фінансування футбольні поля з’являтимуться і надалі. Паралельно їх будуватимуть і за бюджетною програмою – близько десяти у цьому році. Втім, кожен керівник території, користуючись перевагами децентралізації, може самостійно зініціювати будівництво такого поля на своїй території.

https://www.youtube.com/watch?v=exrjS80A_xc&feature=youtu.be