На Кіровоградщині виявили порушення у роботі трьох сотень дитячих закладів

Перегляди: 871

Цього року в області до оздоровлення дітей підключилися 499 закладів, однак, вимог санітарного законодавства дотримуються не всюди.

Про це на засіданні міжвідомчого штабу з координації роботи щодо підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році розповіла начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Порушення виявили у 323 закладах. До прикладу, в пришкільних таборах духові шафи не пройшли метрологічне обстеження, на харчоблоках не працювали вентиляційні системи, у закладах було недостатньо технологічного і холодильного обладнання, не проводились дератизаційні заходи, досі використовувався пластиковий посуд, були відсутні сучасні миючі та дезінфікуючі засоби, на деяких харчоблоках виявили грибкове зараження. З шести стаціонарних літніх таборів лише у «Бригантині» частково провели чищення та дезінфекцію подушок та матраців тощо.

Що стосується харчування, у першу зміну виявили відсутність супровідних документів на продукти, порушення товарного сусідства при зберіганні харчів, у закладах не дотримувалися погоджених примірних меню. У таборах «Чайка» і «Жовтень» використовували продукти, що містять барвники, консерванти та ароматизатори.