У Кіровоградському районі учасникам АТО знову не дозволили користуватися власною землею

Перегляди: 1180

Сьогодні, 6 липня, депутати Соколівської сільської ради мали розглянути питання виділення землі учасникам АТО, повідомляє кореспондент CBN.

Раніше ця ділянка належала Кіровоградському гранкар'єру. Протягом багатьох років керівництво кар'єру незаконно передавало землі у тимчасове користування фермерам, не сплачуючи жодних податків — стверджують представники громади.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У 2015 році дію ліцензії на гірничий відвід для кар'єру призупинили, та вже у 2017 році Держгеокадастр надав землі кадастрові номери та передав її у користування учасникам АТО.

Керівництво кар'єру з таким рішенням не погодилося та подало до суду. Після кількох судових засідань Апеляційний суд Кіровоградської області 24 квітня 2018 року прийняв остаточне рішення про надання права 12 учасникам АТО на користування землею.

Після створення ОТГ у Соколівці сесія повинна прийняти рішення про користування власною землею. З подачі голови сільради Інни Завірюхи прийняття відповідного рішення затягується. Сьогодні вона втретє запропонувала перенести розгляд питання на наступну сесію. Більш того, під час засідання голова сільради змусила журналістів залишити приміщення. Про це представники ЗМІ сповістили поліцію та написали заяви.

Як повідомлялось, у Соколівці на сесію сільради намагалися прорватися невідомі.