На Кіровоградщині в дитячих таборах відпочинку виявили низку порушень

Перегляди: 732

У пришкільних таборах Кіровоградщини виявили низку порушень.

Про це повідомила начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Олена Черненко на засіданні міжвідомчого оперативного штабу з координації роботи щодо проведення оздоровлення та відпочинку дітей, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зокрема, духові шафи не пройшли обов’язкову метрологічну повірку; на харчоблоках не працювали вентиляційні системи; бракувало технологічного та холодильного, іншого виробничого обладнання та інвентарю; використовувався пластиковий посуд; не проводились дератизаційні заходи; відсутні сучасні миючі та дезінфікуючі засоби; технічний стан деяких харчоблоків незадовільний, виявлено грибкові ураження.

Всього в області розпочали роботу 500 закладів оздоровлення та відпочинку для дітей. Порушення санітарного законодавства та у сфері безпечності продуктів виявили у 323 закладах, що становить 55% від загальної кількості таборів.

Наразі спалахів та групових випадків кишкових інфекцій у закладах оздоровлення та відпочинку дітей не зареєстровано.