У Кропивницькому проведуть рибальський турнір пам’яті Героя України Юрія Коваленка

Перегляди: 964

14 липня відбудеться щорічний третій рибальський турнір «Путнік» пам’яті спецпризначенця Героя України підполковника Юрія Коваленка.

Про це йдеться на сайті третього окремого полку спецпризначення, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підполковник Юрій Коваленко загинув 15 липня 2014 року в результаті мінометного обстрілу ворога. Юрій Коваленко – заступник командира загону третього полку спецпризначення з Кропивницького першим проклав дорогу українським військам, які виконували завдання з прикриття державного кордону.

15 липня групу, яка зібралась для планування нового бойового виходу в селі Провалля поблизу Свердловська (це була крайня точка, зайнята нашими військами) накрили мінометним обстрілом ворога – це був один із перших обстрілів. Вісім спецназівців загинули на місці, ще один помер від ран 21 липня.

Підполковник Юрій Коваленко був завзятим рибалкою, саме тому на його честь вирішили зібрати якомога більше його однодумців. Регламент змагань та місце проведення оголосять додатково.