У Кропивницькому жителі приватного сектору протестують проти розширення дороги

Перегляди: 1103

Жителі вулиці Семена Тютюшкіна (колишня Бабушкіна), сьогодні, 9 липня, звернулися з листом на ім'я міського голови Кропивницького Андрія Райковича з вимогою не порушувати їхні права.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Минулої п'ятниці на вулиці почались роботи з розширення проїжджої частини. Біля домівок на двох кварталах двома грейдерами вже знищили дерева, потім залишать людей без вигрібних ям.

Хто саме виконує роботи, жителям не повідомили, паспорт реконструкції відсутній. Люди переконані, що замовник робіт - Андрій Райкович.

«У нас дуже вузький зазор між будинками на вулиці. Будинки старі, побудовані в 47-му році з піску і очерету. Дорога насипна. Тепер з тихою вулиці хочуть зробити семиметрову дорогу для вантажних машин на птахокомбінат і заготзерно», - розповіла жителька вулиці Ольга.

За словами людей, вони прийшли до Райковича як до мера і як до замовника. Вони не проти асфальтованої дороги, але вона не повинна починатися на відстані метру від житлової будівлі.

«Ми не для того його обирали, щоб він нам робив капость таку», - обурювалися жителі вулиці.

Вони навели приклад вулиці Павла Сніцаря (Ленінградської), де їздять великі машини, а тротуару для пішоходів немає. Люди там два роки намагаються відновити свої права.

Кропивничани мають до мера наступні вимоги: щоб проїжджа частина дороги була не більше 5,5 метру, щоб провели заміну мереж, встановили зовнішнє освітлення та припинили всі роботи до виконання вимог по суті.