У Знам’янському районі масово загинула риба (ФОТО)

Перегляди: 3834

Починаючи з минулого тижня, у селі Володимирівка Знам’янського району у місцевому ставку почала масово гинути риба.

Про це CBN повідомили в Знам’янській районній державній адміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ставок у межах населеного пункту, розпорядником об’єкту є сільська рада. Сільська рада цей ставок здає в оренду. Орендар – Русаков Анатолій Леонідович. Ставок був великий і гарний, орендар спустив з нього у минулому році воду, за зиму вода не набралася – риба почала задихатися», - розповіли в РДА.

Орендар надто опустив рівень води. Через це нині вся прибережна зона і сама водойма вкриті мертвою рибою. Масово поспливали товстолоби і коропи.

В РДА провели позачергове засідання профільної комісії, рішенням якої зобов’язали орендаря утилізувати рибу згідно з законодавством України. До цього чоловік складав її в очереті.

«Дали доручення відповідним органам звернутися в обласну екологію, лабораторія візьме аналіз води, бо ми пам’ятаємо, що це - і ботулізм, і так далі. Роздали всі доручення, необхідні на районному рівні, повідомили про цю ситуацію обласні профільні служби», - зазначили в РДА.