Ветерани Кіровоградщини блискуче виступили на чемпіонаті Європи з баскетболу (ФОТО)

Перегляди: 1436

Чемпіонат Європи з баскетболу серед ветеранів проходив у Хорватії, зібравши у курортному місті Пула чоловічі та жіночі команди з України, Словенії, Литви, Латвії, Росії, Естонії, Хорватії та Чехії.

Про це СВN повідомили в обласній федерації баскетболу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом восьми днів учасники змагань боролися за золоті нагороди у дев’яти категоріях, починаючи з жіночої 30+ і закінчуючи чоловічою 70+.

Україну на звітному турнірі представляли чотири жіночі та шість чоловічих команд. Кропивницькі ветерани захищали кольори збірної України у вікових категоріях 45+ і 55+ (жінки), а також 55+ і 70+ (чоловіки).

Серед найстарших в категорії 70+ золото разом із партнерами по збірній України здобув кропивничанин Едуард Мікіньов. На шляху до перемоги наші баскетболісти здолали суперників із Росії та Литви.

Серед чоловіків 55+ також не було рівних українцям, і свій вагомий внесок в цей успіх зробили кропивничан Олександр Сухонос і олександрієць Сергій Ковтун. У цьому турнірі взяли участь вісім збірних, а у вирішальному матчі «синьо-жовті» переграли суперників з Литви – 67:57.

Третє золото серед представників Кіровоградщини завоювала у віковій категорії 55+ серед жінок Людмила Мурова.

Найкращим гравцем у складі жіночої української команди 45+, що посіла четверте місце, була кропивничанка Світлана Разіна.

Баскетболісти-ветерани з Кіровоградщини подякували за постійну допомогу та підтримку ректорові ЦДПУ ім. Винниченка Олегу Семенюку, декану факультету фізвиховання педуніверситету Анатолію Турчаку та президенту федерації баскетболу Кіровоградської області Сергію Сухому.

Фото обласної федерації баскетболу