На Кіровоградщині суддю звинуватили в тому, що її заслала сюди російська ФСБ

Перегляди: 1421

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Галина Коліуш заявила про тиск на неї до Верховної ради правосуддя.

Про це пише портал «Судова влада», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Галина Коліуш повідомила, що «у провадженні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області перебуває цивільна справа про відшкодування шкоди в розмірі 160 000 гривень, завданої незаконними діями».

3 липня до суду надійшла заява про відвід Коліуш. У заяві, зокрема, сказано: «...є інформація, оприлюднена у ЗМІ, про те, що родина судді була заслана до судової системи України ФСБ Росії … з метою її дискредитації та розвалу, а також для захисту диверсантів ДН та ЛН у разі попадання їх до рук правосуддя України.

Судова практика судді Коліуш Г. В. за 2017-2018 роки свідчить про наявність великої кількості судових рішень, які обґрунтовано викликають підозри у корумпованості судді або вкрай низьку кваліфікацію».

Суддя вважає висловлені у заяві підстави надуманими, а висловлені образливі звинувачення, зокрема у вчиненні тяжкого злочину, та поширення недостовірної інформації «мають ознаки втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя та є неповагою до судді».

Вища рада правосуддя перевірить заяву судді.