У Кіровоградському районі гниють майже п'ять тонн відходів тваринного походження

Перегляди: 1033

Шляхи виходу з ситуації, яка загрожує екологічною катастрофою, шукали сьогодні, 11 липня, на нараді в облдержадміністрації, передає кореспондент CBN.

За інформацією Держпродспоживслужби, відходи, що знаходяться просто неба, загрожують санітарній та екологічній ситуацій в районі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проблема в тому, що не працює Кіровоградська філія ДП «Укрветсанзавод». 26 липня 2017 року підприємству заборонили приймати відходи через те, що не працювали котли. Фактично воно не переробляло відходи на м'ясо-кісткове борошно, а лише накопичувало їх в непристосованому для цього місці.

На підприємстві немає ні директора, ні співробітників, лише чотири охоронці. ПД «Укрветсанзавод» оголосили банкрутом, воно знаходиться в стадії санації.

Основні виробники м'ясної продукції в місті - «Ятрань», Соколівський та Черняхівський м'ясокомбінати - давно вивозять відходи виробництва в сусідню Черкаську область.

На нараді виробили кілька варіантів вирішення проблеми. Але діяти можна буде лише після того, як оформлять землю, на якій завод працював понад 30 років.

Нагадаємо, 8 липня, шукаючи місце для риболовлі на правому березі Сугоклеї, двоє кропивничан виявили скотомогильник великої рогатої худоби.

«Встановлено, що територія, де невідомі незаконно влаштували скотомогильник, не входить до меж міста Кропивницького. Спецінспекцією наявну інформацію передано за реагуванням Держпродспоживслужбі», – повідомив згодом начальник міської спецінспекції Кропивницького Андрій Максюта.