У Кропивницькому «борці з педофілами» голили чоловікам брови й фарбували обличчя помадою

Перегляди: 2851

«Білі леви» заявляли про себе як про борців з педофілами. Вони від імені неповнолітніх переписувалися з потенційними «педофілами» та призначали зустріч, знімаючи потім на відео процес «виховання».

Члени угрупування «Білі леви», затримані наприкінці 2016 року в Кропивницькому, та їхній захист і досі знайомляться з матеріалами кримінального провадження.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це під час прес-конференції в обласній прокуратурі сьогодні, 11 липня, повідомив начальник управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва Сергій Чеботарьов, передає кореспондент CBN.

«Ми зайнялися цим питанням у середині грудня 2016 року після звернення особи, в якому йшлося про те, що група неповнолітніх намагалася вимагати кошти від цієї особи, - розповів Чеботарьов. - Протягом близько двох місяців контролювалася діяльність групи, вдалося спланувати проведення значної кількості обшуків, за результатами виявлення речових доказів прийти до рішення затримати вісім осіб, які вчиняли тяжкі злочини. Результатом розслідування стало збільшення кількості учасників до 21 особи, це з урахуванням організатора. Всі особи встановлені».

За його словами, 14 підозрюваним інкримінують 13 епізодів злочинної діяльності.

«У ході розслідування більше дивувала зухвалість і жорстокість членів угрупування. Наприклад, плануючи злочин, вчиняючи його, вони голили брови чоловікам і малювали обличчя помадою, знімали на відібраний телефон катування жертви», - зазначив Сергій Чеботарьов.

Він також спростував чутки про те, що організатор групи працював у прокуратурі.

«Сьогодні в суді розглянуть клопотання про обмеження часу членів угрупування на ознайомлення з матеріалами справи», - резюмував Чеботарьов.