Лікарі радять кропивничанам менше виходити з дому

Перегляди: 2010

Незважаючи на спеку, через сонячні удари до лікарів кропивничани ще не зверталися.

Про це CBN повідомив головний лікар Кіровоградської станції швидкої медичної опомоги Олександр Ярошенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він зазначив, що у групі ризику - діти, люди похилого віку, люди з зайвою вагою та ті, хто страждає захворюваннями серцево-судинної системи.

Лікар дав декілька порад, як уберегти себе від головного болю, слабкості, нудоти та запаморочення: «Якщо показник на термометрі добігає 30 градусів, краще з дому менше виходити. Коли це потрібно зробити, треба вдягати капелюха. Якщо ж сталося запаморочення, звісно, треба швидко викликати швидку. Перехожі не повинні проходити повз. Треба підійти, з’ясувати, що сталося. У людини може бути інфаркт, інсульт. Людині треба допомогти потрапити в тінь, дати води, покращити доступ свіжого повітря, звільнити від тісного одягу і, поки це робиться, викликати швидку».

Він зазначив, що застереження в першу чергу стосуються людей поважного віку: «В таку погоду краще сидіти вдома, в холодку, на сонце не виходити. Особливо ні на дачі, ні на городи. Можна встати о п’ятій ранку, попрацювати до восьмої, а далі відпочивати до вечора, коли сонце вже не так припікає».