Ректор медуніверситету в Кропивницькому заявив про спробу дискредитації вишу на найвищому рівні

Перегляди: 4214

Український державний центр міжнародної освіти опублікував листа, в якому студентам з Індії не рекомендується навчатися в Донецькому та Луганському медичних університетах.

Про це в інтерв’ю «УЦ» заявив ректор Донецького національного медуніверситету, який працює в Кропивницькому, Петро Кондратенко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цей лист з'являється в Facebook англійською мовою, він підписаним одним зі співробітників посольства Індії, і в ньому йдеться про брак матеріально-технічної бази, академічних ресурсів тощо, - сказав Кондратенко. - Хочу зауважити, що в цьому році університет у Кропивницькому відвідував Надзвичайний і Повноважний посол Індії. Він зустрічався зі студентами, викладачами, йому показали кафедри, оснащення, і він залишився задоволений. Принаймні претензій і зауважень не було».

Ректор розповів, як керівництво університету намагається вирішити проблему: «Ми написали листа послу Індії з проханням пояснити ситуацію. Звернулися до Президента, прем'єр-міністра, у міністерства освіти, охорони здоров'я і закордонних справ. Ми просимо захистити наш університет, тому що це український вуз, ми зберігаємо традиції».

Нагадаємо, Росія збирається акредитувати Донецький національний медичний університет імені Горького.

Восени 2014 року через окупацію частини України росіянами та терористичними воєнізованими формуваннями Донецький національний унiверситет імені Горького змінив юридичну та фактичну адресу свого перебування, передислокувався на територію підконтрольну Україні. Юридична адреса наразі у Лимані, а навчання проходить у Маріуполі та Кропивницькому.

22 грудня 2016 року Міністерство охорони здоров’я України перейменувало Донецький національний медичний університет імені Горького на Донецький національний медичний університет.