У Кропивницькому протестували проти знищення зелених насаджень (ФОТО)

Перегляди: 1289

Сьогодні, 12 липня, на площі перед міською радою екозахисники вийшли на акцію протесту, аби зупинити незаконне, на їхню думку, знищення здорових дерев у Кропивницькому, передає кореспондент CBN.

«Дивна ситуація виникає у місті, коли дивишся, що є зелена зона, але, згідно з кадастровою картою, на ній уже мають будувати чи то ринок, чи то заправку. Це загострилося останні кілька місяців, адже раніше ці зони й справді були в чиїйсь оренді, але цього ніхто не знав, це нікого не хвилювало, і от раптом наче схаменулися наші підприємці і давай ці зелені зони активно знищувати і будувати на них», - прокоментувала екозахисниця Надія Паливода.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До активістів вийшов заступник міського голови Олександр Грабенко. Він зазначив, що міська рада працює у правовому полі і дає дозволи на спилювання дерев у рамках демонтажу старих насаджень та заміни їх на нові, розчищення русла Інгулу тощо.

«Ми повинні діяти виключно у межах своїх повноважень і згідно з законодавством України», - наголосив чиновник.

Фото Григорія Зуба, CBN

Нагадаємо, останнім часом у Кропивницькому почастішали випадки знищення зелених зон, а на їхньому місці з’являються об’єкти підприємництва.