У Кропивницькому будуть майнити криптовалюту

Перегляди: 2354

Криптовалюта - цифрова валюта, захищена за допомогою криптографічних технологій. Фізичного аналогу в цих грошових одиниць немає, вони існують лише у віртуальному просторі.

Найпоширенішим способом видобутку криптовалюти вважається майнінг (від mining - добувати). Майнінг - це вирішення криптографічних завдань різної складності з використанням потужностей обладнання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У Кропивницького можуть почати майнити криптовалюту в промислових масштабах.

Про це пише «УЦ».

Обладнання, ймовірно, належить українському ТОВ, засновником якого є зареєстрована в Китаї компанія з власником-бразильцем з частково японським прізвищем.

Логотипи компанії Mining Express вже красуються в декількох місцях на двоповерховій будівлі колишньої їдальні заводу «Друкмаш» площею майже 4,5 тисячі квадратних метрів.

Заробляють криптовалюту компанії на кшталт Mining Express не для себе - вони продають доступ до власних апаратних потужностей через Інтернет за цілком реальні гроші. Це називається «хмарним майнінгом». Тарифи вказані на офіційному сайті і складають від 100 до 20000 доларів за «пакет».

Ніяких фізичних координат і реєстраційних даних на офіційному англомовному сайті компанії немає. У відкритих джерелах вдалося знайти дані про товариство з обмеженою відповідальністю «Майнінг Експрес», зареєстроване в Києві на вулиці Бориса Гмирі, 2. Це 21-поверховий будинок в житловому масиві, сім хвилин пішки від станції метро «Осокорки». Квартири в ньому продаються і здаються в оренду.

Заплутаність слідів ТОВ лише кількома сотнями дверей в київській «шпаківні» не обмежується. Засновником «Майнінг Експрес» значиться приватна компанія «Едельвейс Інвестмен енд Трейдінг Компані Лімітед» з юридичною адресою на вулиці Луард Роуд Ван Чай у Гонконзі, а її кінцевим бенефіціарним власником - громадянин Бразилії Карлос Хосе де Соуза Фузіяма, зареєстрований в місті Монтелупо на Філіппінах. Такого міста не існує - швидше за все, мається на увазі Мунтінлупа в столичному регіоні республіки.

Ця ж фірма разом з власником фігурує також в реєстраційних даних іншого українського ТОВ, зареєстрованого в Чернівцях, - «Захід Карпати Груп». Його основна діяльність за КВЕД - «надання в оренду власного або орендованого нерухомого майна». Як, втім, і у «Майнінг Експрес», цей вид діяльності зазначений першим, поряд з «наданням в оренду інших машин, устаткування і товарів», а також «роздрібною торгівлею комп'ютерами, периферійним обладнанням і програмним забезпеченням у спеціалізованих магазинах».

Є у «Майнінг Експрес» і український керівник - Олексій Олександрович Гетьман, про якого Інтернет не знає більше нічого.

Чекаємо не дочекаємося зустрічі з ким-небудь з «живих» представників компанії, пише «УЦ». Є про що запитати. Наприклад, чи варто жителям довколишніх районів чекати відмов електромережі через надмірне навантаження, що мають намір робити з надмірним же шумом, який видає обладнання для майнінгу, де будуть платитися податки від здачі в оренду потужностей, розташованих тут, людям, які можуть перебувати де завгодно. Зрозуміло одне: появи великої кількості нових робочих місць в обласному центрі в зв'язку з цим навряд чи варто очікувати. Працювати буде «залізо», яким сьогодні можна управляти і дистанційно - хоч з Гонконгу, хоч з Філіппін.