У Кропивницькому «фірмачі», яких батько загиблого АТОшника звинувачує у шахрайстві, погрожували журналістам

Перегляди: 1237

Жінка, яка назвалася «завідуючою» ТОВ «Максус Лізинг», погрожувала журналістам.

Про це пише «Народне слово».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Історія, наслідком якої стала ця подія, бере початок 17 травня 2018 року, коли батьки загиблого в АТО Ярослава Гайди натрапили на оголошення в районній газеті, де йшлося, що у Кропивницькому є фірма, де можна придбати нове авто 2014 - 2015 років випуску за вигідною ціною.

Наступного дня вони приїхали з Гайворонського району і підписали договір про купівлю автомобіля ВАЗ десятої моделі. Для початку покупець платив у банк 20 тисяч гривень авансу, а коли вже отримував ключі на авто, тоді мав сплатити решту. До того ж послуги МРЕО, встановлення газового обладнання тощо надавалися безкоштовно.

Як розповів потерпілий Михайло Гайда, вони внесли 20 тисяч за наданими їм реквізитами. Їх запевнили, що за кілька годин вони будуть щасливими власниками авто. Але день добіг до кінця, а машини ніхто не дав. Далі почалися обіцянки: машина на стоянці, але проблема з розмитненням тощо. Аби заспокоїти клієнта, йому ледь не щоразу робили «знижку» – від 80 тисяч до 72, а далі – до 64 тисяч гривень.

За умовами договору, при його розірванні Гайда ризикував втратити 20 відсотків від авансу, але він був згоден і на це, бо відчував, що може нічого не отримати взагалі. Врешті працівниця офісу, за словами Михайла Гайди, заявила, що через «невиконання умов договору» йому повернуть із 20 тисяч гривень сотню.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ ВІДЕО: У Кропивницькому батько загиблого АТОшника звинувачує фірму з продажу авто у шахрайстві

https://www.youtube.com/watch?v=29VPOPq4YhY

Разом із заступником радника голови ОДА у справах АТО Сергієм Шагіним, юристами та групою журналістів обласних ЗМІ Михайло Гайда знову прийшов до ТОВ «Максус Лізинг». Секретарка прийняла відвідувачів не гостинно, тут же почала телефонувати «завідуючій», що, мовляв, «твориться беззаконня» і потрібна термінова її присутність.

Прибувши на місце, «завідуюча» заявила, що журналісти не мають права проводити зйомку, бо знаходяться на приватній території. Натомість їй нагадали, що з її боку це є порушенням закону, бо вона перешкоджає роботі журналістів там, де вчиняються злочинні дії. Поліція, яка приїхала на виклик господарки приміщення, теж підтвердила, що представники ЗМІ діють цілком законно, і запропонувала їй дати пояснення, але вона відмовилася говорити щось на камеру.

Увесь цей час так звана господарка погрожувала журналістам, що це їм так з рук не зійде. Вона на всіх подасть у суд, бо за її відсутності вони «шарили по шафах, а там у неї гроші!» «Місто маленьке. Ви ще пошкодуєте!» – заявила вона.