У виправній колонії в Кропивницькому зафіксували факти жорстокого поводження з в’язнями

Перегляди: 1909

У державній установі «Кіровоградська виправна колонія №6» виявили факти жорстокого поводження з засудженими.

Про це йдеться на сайті омбудсмена, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час ознайомлення з умовами тримання засуджених у колонії працівник Секретаріату Уповноваженого виявила, що в камерах штрафних приміщень, де утримуються порушники установленого порядку відбування покарання, недостатньо природного та штучного освітлення, свіжого повітря, відсутня припливно-витяжна вентиляція.

В одній із камер виявили двох в’язнів, які безпідставно там перебувають понад два місяці. Вказаних осіб перевели до цього приміщення 6 квітня та 15 травня 2018 року на час проведення службового розслідування. При цьому, відповідно до вимог законодавства, за таких обставин у камері дисциплінарного ізолятора засуджені можуть триматися не більше 10 діб.

В установі не забезпечили належні умови праці для засуджених, які працевлаштовані в цеху деревообробки. На виробничій дільниці приміщення в’язні працюють без засобів індивідуального захисту органів дихання та зору.

Крім того, засуджені в установі не мають інформації про розмір нарахованої їм заробітної плати.

У колонії тримають людей з інвалідністю, проте будь-які засоби, що полегшують мобільність, в установі відсутні. Надання медичної допомоги в установі здійснюється на низькому рівні. Медична частина не укомплектована лікарем-стоматологом і терапевтом. Флюорографічне обладнання не працює. Відповідні обстеження проводяться один раз на рік пересувною мобільною рентген-установкою територіального закладу охорони здоров’я. При цьому за останні шість місяців 2018 року в колонії померли дві особи.

За результатами візиту до відповідних державних органів направлять акти реагування Уповноваженого з прав людини.