З Кропивницького стартувало «Зіркове ралі» (ФОТО)

Перегляди: 1506

У Кропивницькому від площі перед міської радою у рамках всеукраїнських змагань «Зіркове ралі» стартували екіпажі учасників аматорських багатоденних змагань для власників класичних ретро-автомобілів сьогодні, 13 червня.

Як зазначив у коментарі «КП» один із ініціаторів, хто запросив до обласного центру «Зіркове ралі», власник галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов, це вже третій заїзд «Зіркового ралі» у місто. Перший був ще 105 років тому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Торік галерея "Єлисаветград" переконала організаторів пробігу зробити пробний заїзд у наше місто, - розповів він. - Тоді до нас заїхали шість автомобілів. У цьому році до нас фінішували п’ять. А перший раз до нас завітало "Зіркове ралі" ще у 1913 році! Я дуже радий, що організатори погодилися їхати через наше місто. Адже 105 років тому траса проходила саме тут. "Зіркове ралі" – це марафон. Ніхто не знає, яка кількість фінішує. Машини старі, спека, наші дороги. Водіям треба вкластися в час, не запізнитися, не раніше приїхати, а саме вчасно, тим самим показати, що впорався з маршрутом».

Організатор і командор «Зіркового ралі» Дмитро Григор’єв пообіцяв, що відтепер вони щороку заїжджатимуть у Кропивницький.

Нагадаємо, 14 – 15 липня в Олександрії відбудеться третій всеукраїнський ретрозліт.

Фото Ігоря Філіпенка