Кіровоградщина готується до відключення аналогового телебачення

Перегляди: 3987

Облдержадміністрація попросила представників торговельних мереж електроніки забезпечити наявність у продажу необхідного обладнання для прийому ефірних цифрових програм.

Про це йшлося на зустрічі керівництва області з підприємцями, повідомили CBN в ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В ОДА просять забезпечити наявність обладнання для прийому ефірних цифрових програм у стандарті DVB-T2 (MPEG-4) - телеприймачів та перетворювачів цифрового сигналу, зокрема і так званих «бюджетних варіантів» для задоволення потреб малозабезпечених верств населення.

На виконання міжнародної угоди GENEVA 06, підписаної під час Регіональної конференції радіозв’язку 2006 року, в країні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення з аналогового на цифровий стандарт.

На засіданні 11 липня 2018 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула і погодила проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», підготовлений Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Документом визначено, що відключення аналогового телерадіомовлення спочатку має відбутися в Києві та Кіровоградській області до 31 липня 2018 року. У решті областей перехід на «цифру» запланований до 31 серпня.