Кропивничанка здобула золото на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Перегляди: 3081

Кропивничанка Анастасія Мисник виграла змагання зі штовхання ядра на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів з вадами фізичного та розумового розвитку в Парижі.

Як повідомив СВN наставник кропивницьких легкоатлеток Олег Соколовський, штовхання ядра було одним із перших видів триденного марафону. Тут Україну представляли дві кропивничанки - Анастасія Мисник та Вікторія Шпачинська. Всього ж у секторі за перемогу боролися сім дівчат. Вже в першій спробі дворазова срібна призерка Паралімпіських ігор Анастасія Мисник захопила лідерство, відправивши снаряд на 12 метрів 12 сантиметрів. У третій спробі турчанка Кайя Міхрібан повторила результат українки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Головні події розгорнулися в п’ятій спробі, коли Міхрібан штовхнула ядро на 12 метрів 29 сантиметрів. Анастасія Мисник відправила ядро на 12 метрів 62 сантиметри, що й принесло підопічній Олега Соколовського чергове європейське золото.

Міхрібан залишилася зі сріблом, а бронза зі спробою на 12,26 метра дісталася француженці Глорії Агблемагнон.

Ще одна кропивничанка Вікторія Шпачинська зупинилася в кроці від п’єдесталу, показавши в заключній спробі результат 11 метрів 35 сантиметрів.

Змагання продовжаться до 20 липня, і в кропивницьких дівчат ще буде можливість посперечатися за нагороди в інших видах програми.