ОТГ Кіровоградщини можуть залучити кошти на власний розвиток від програми DOBRE

Перегляди: 823

Об’єднанні територіальні громади області можуть залучити кошти на власний розвиток від програми DOBRE .

Про це повідомив під час сьогоднішньої апаратної наради керівник Агенції регіонального розвитку Сергій Осінський, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У рамках програми DOBRE кошти спрямовуються на технічну та фінансову підтримку об’єднаних територіальних громад. А саме: на створення умов для стимулювання розвитку місцевої економіки, кращого управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг тощо.

Кіровоградщина – у числі семи регіонів України, де працює така програма. Три об’єднані територіальні громади області вже отримують в її рамках, кошти. Нині розпочато третій етап відбору кандидатів. Загальний обсяг фінансування – близько 180 тисяч доларів (більше чотирьох мільйонів гривень). У переліку претендентів на міжнародну допомогу – 25 об’єднаних громад, у тому числі шість з Кіровоградської області.

Цим шести громадам необхідно подати заявки для участі в конкурсі, аби не втратити шанс отримати кошти. Термін подачі заявок – до 27 липня. Участь у програмі дасть можливість залучити кожній ОТГ по 4,7 млн грн.