У Кропивницькому цілий мікрорайон страждає через вибухи вночі

Перегляди: 2994

Міська рада Кропивницького звернеться до СБУ з проханням перевірити діяльність гранітного кар’єру, на роботу якого скаржаться мешканці 102 мікрорайону.

На цьому наголосив сьогодні, 16 липня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ВАТ «Кіровоградський кар’єр», власником якого називають Олександра Крившенка, вже багато років є головним болем для кропивничан і жителів Соколівки.

З настанням тепла мешканці мікрорайону почали скаржитися в усі можливі інстанції. Бо вночі не дають спати вибухи, а вдень через пил, що йде з території кар'єру, не вивісити білизну на дворі та й дихати нормально неможливо. Крім того, люди вважають, що щебінь радіоактивний.

У 2014 році суд заборонив підприємству працювати вночі.

У жовтні 2015-го обласний господарський суд визнав ВАТ банкрутом та розпочав процедуру ліквідації.

У червні 2016 року підприємство втратило право на експлуатацію родовища: Держслужба геології та надр анулювала спеціальний дозвіл на користування надрами щодо розробки кіровоградського родовища гранітів, яким передбачалося користування надрами з 1997 року до 5 травня 2017-го.

Є інформація про те, що незважаючи на процедуру ліквідації, ВАТ здало техніку в оренду ТОВ «Гранітпромпереробка», зареєстрованому в Соколівці.

У квітні - травні 2017 року після чергових підривів на кар’єрі працівники СБУ вже брали свідчення у мешканців прилеглих будинків.

Міський голова очікує, що СБУ розбереться, чи є в підприємства ліцензія, дозвіл роботи вночі, куди ідуть податки і кому продається продукція.