Керівника відділу Маловисківського держгеокадастру судитимуть за корупцію

Перегляди: 859

На Кіровоградщині завершили досудове розслідування щодо виконувача обов’язки начальника відділу Маловисківського району ГУ Держгеокадастру, який за винагороду надав місцевому жителю на 30 років в оренду під пасовища 105,2 га земель сільськогосподарського призначення.

Про це CBN повідомила прес-служба прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Досудове розслідування встановило, що 41-річний посадовець, не будучи наділений правом підпису та передачі права оренди землі державної чи комунальної форми власності, підписав на користь місцевого жителя договір оренди землі. Він передав йому в оренду на 30 років 105,2 га земель сільськогосподарського призначення під пасовища, які розташовані на території Розсохуватської сілької ради.

Окрім того, посадовець вчинив несанкціоноване втручання до автоматизованої системи, а саме – змінив площі земельних ділянок та вніс зміни у вид користування земельної ділянки з земель сільськогосподарського призначення на випасання худоби.

Посадовець спричинив наслідки інтересам держави на суму 560 тисяч гривень.

Обвинувальний акт направили до суду.