У Кропивницькому триває безглузда і безжальна боротьба зі стихійною торгівлею

Перегляди: 1254

Сьогодні, 17 липня, о 9:00 представники управління торгівлі міськради, поліції, спецінспекції та міської дружини провели черговий рейд з «вилову» несумлінних торговців з тротуару та зупинки перед центральним ринком.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Жінки, що торгують там, слухняно збирали свій товар.

«Нас на ринок не пускають. Кожен день одне й теж. Там ніде стати. Ось якби спекулянти стояли окремо, а люди, що продають свої овочі та фрукти, окремо. У мене все своє домашнє: що зібрала ввечері, то винесла на продаж», - заявила кропивничанка Ольга Гура.

Представники управління просять продавців магазинів, розташованих на зупинці, не дозволяти торгувати перед входом. Тих теж обурює бездіяльність влади, яка не може впоратися зі стихійною торгівлею.

«Нам закривають вхід у ринок. Я плачу ринковий збір, всі інші збори. Чому розвели такий бардак в центрі? Подивіться, хоч в когось є документи? Я можу зайти в продовольчий магазин? Повно місць на ринку. Але бабусям з петрушкою не дають торгувати перекупники», - обурилася підприємець Ксенія Іщенко.

Бабусь з городиною патруль не штрафував, просто попросив перейти на ринок, на перекупників склали протоколи (від 360 до 1360 грн).

Місце на ринку коштує від 8 гривень на день залежно від локації. Поки за ринком муніципальний патруль «очищав» тротуар від стихійних торговців, на самому ринку було щонайменше десять порожніх місць у торгових рядах з овочами.

На думку тамтешніх продавчинь, єдина причина, чому стихійники не хочуть іти з тротуару, - більший потік людей, а значить, і прибуток вище.

Головний спеціаліст відділу торгівлі та захисту прав споживачів Ірина Бабин вважає, що ситуацію можна переломити, лише змінивши законодавство.