Жителя Кіровоградщини «кинули» на 106 тисяч гривень, замовивши картку 4G

Перегляди: 689

Житель Олександрії постраждав від шахраїв, які зняли з його карти 106,5 тисячі гривень.

Про це 61-річний чоловік розповів «Моїй Олександрії».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Інцидент трапився ще 16 червня, але потерпілий і поліція розраховували акуратно, без зайвого шуму вийти на злочинців. Тому широкого розголосу історія не набула.

За словами потерпілого, вранці він знаходився у важкодоступному для зв'язку місці, тому не здивувався, що картка Vodafone не працює, вирішив, що немає зв'язку. О 13:00 чоловік виявився у звичному для себе місці, де зв'язок повинен бути, тому вирішив зателефонувати на лінію Vodafone і дізнатися, чому телефон мовчить. Оператор повідомила, що він сам перевипустив картку для прийому 4G. А після цього додала, що, якщо картка прив'язана до онлайн-банку, треба дзвонити в банк і терміново блокувати рахунки.

Як з'ясувалося згодом, злочинці почали операцію ще вночі. Вони перевипустили телефонну картку, потрапили з її допомогою в додаток «Приват-24», там узяли кілька кредитів, а потім зняли гроші через банкомати в Кривому Розі.

Чоловік втратив як свої особисті гроші, так і гроші юридичної особи, якою він керує. Крім того, на нього «почепили» два кредити по 15 тисяч гривень від ПриватБанку й один - на 2 тисячі гривень - від контори термінової фінансової допомоги.

Загальна сума знятих коштів, за словами потерпілого, становить 106 553 гривні.

У поліції «Моїй Олександрії» підтвердили інформацію, що 16 червня отримали повідомлення про цей злочин. Порушено провадження за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, триває розслідування. Поки підозрювані не встановлені.

Потерпілий дав пораду читачам: ніколи не розслаблятися, якщо перестала працювати телефонна картка, прив'язана до банку.

«Як тільки замовкає телефон, прив'язаний до банку, треба бити на сполох», - підсумував співрозмовник.