На Кіровоградщині підприємства, де працюють люди з інвалідністю, отримали мільйонні пільги

Перегляди: 1023

П'ять підприємств громадських організацій осіб з інвалідністю в Кіровоградській області за минулий рік та першу половину 2018-го отримали пільги на оподаткування на майже 28 мільйонів гривень.

Про це йшла мова на засіданні обласного комітету доступності, сьогодні, 18 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Програма пільг для таких підприємств працює в області з 2013 року. Отримати їх можуть підприємства, засновані громадськими організаціями осіб з інвалідністю, якщо не менше 50 відсотків співробітників є людьми з інвалідністю, якщо фонд оплати праці таких робітників становить не менше 25 відсотків від загальної суми та якщо розмір середньомісячної зарплати не нижчий за встановлений законом мінімум.

Підприємства звільнюються від ПДВ, податку на прибуток та плату за землю.

Кіровоградське учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих отримало пільги на понад півмільйона гривень, Олександрійське УВП УТОС - на майже півтора мільйона гривень, Кіровоградський УВП УТОГ - на 3,3 мільйона, обласна ГО УТОГ - на 199 тисяч гривень, обласний центр трудової та соцреабілітації інвалідів ВОІ «Союз організацій інвалідів України» - на майже 22,5 мільйона.

Крім того, Кіровоградський УВП УТОГ найближчим часом отримає на безоплатній основі майже 200 тисяч гривень на переоснащення виробництва, а саме придбання трубозгинального верстата. Це надасть підприємству з виробництва меблів для офісів та торговельного обладнання можливість конкурувати не тільки з вітчизняними підприємствами, а й з закордонними.