Жителів Кіровоградщини кусають білки, корови й коні

Перегляди: 1264

За півріччя з приводу укусів до лікарень звернувся 1081 житель Кіровоградської області.

Про це CBN розповіла в. о. директора обласного лабораторного центру Надія Оперчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, за аналогічний період минулого року лікарі зафіксували 955 укусів.

374 звернення стосувалися укусів бродячих собак та котів. Кусали людей дикі тварини - білки, лисиці, щури, миші - та свійські - корови, нутрії, кози, кролі й коні.

У квітні область отримала 328 флаконів антирабічного імуноглобуліну індійського виробництва з терміном придатності до серпня 2019 року. А в липні - ще 450 доз французької антирабічної вакцини з терміном придатності до 31 березня 2019 року.

«У будь-якому випадку при зверненні за медичною допомогою з приводу укусів курс антирабічної допомоги призначає лікар-рабіолог», - наголосила Надія Оперчук.

Вона зазначила, що випадки захворювання на сказ в області були зафіксовані у 2005 році. В Новоукраїнському районі захворіли 38-річний механізатор, якого вкусила бродяча кішка, та 53-річна жінка, яку покусала собака. Останній летальний випадок стався 2014 року, коли 63-річну жінку на власному городі вкусила лисиця.