На Кіровоградщині лише одна сільрада монетизувала пільги на проїзд

Перегляди: 951

У рамках децентралізації фінансування витрат, пов'язаних з наданням пільг на проїзд у готівковій формі, здійснюється за рахунок місцевих бюджетів.

Про це йшла мова на засіданні обласного комітету доступності, вчора, 18 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В області проживають понад 47 тисяч людей з інвалідністю. 2,7 тисячі осіб отримали інвалідність унаслідок війни. Серед них - 215 учасників АТО.

За перше півріччя ветерани війни, в тому числі й люди з інвалідністю, отримали пільги на оплату житлово-комунальних послуг на 62,5 мільйона гривень.

Особи з інвалідністю внаслідок війни мають право на 100-відсоткову знижку на оплату житлових послуг, а також право на безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автотранспортом загального користування в сільській місцевості тощо. Мова йде про 30 безоплатних поїздок в місяць, що дорівнює 97,5 гривні.

В цілому на безоплатний проїзд людей з інвалідністю область направила 117,4 мільйона гривень. Наразі рішення про надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду прийняла лише Соколівська сільрада Кіровоградського району.